Dragii mei viitori absolvenți , eu vă îndemn să vă bucurați din plin de ultimul an de copilărie . Nu mă credeți ? ”Ai s-ajiunji ș-ai să vezi !” Așa zice bunica mea 😀 Este ultimul an de relaxare ( ca să nu zic de iresponsabilitate ) . Știu , vreți mai repede să treacă anul ăsta odată ca să fiți și voi liberi și să nu vă mai bată atâta toți la cap . Nu e chiar așa .

Și de ce zic relaxare și nu altfel ? Eu nu zic , eu insist ! Este anul în care toți o să vă sperie din toate părțile , dar nu-i luați în seamă . Asta nu înseamnă că trebuie să vă lăsați pe ambele urechi , nu ! Cea mai mare preocupare a voastră este BAC-ul , cei mai mari din școală încep să transforme examenul ăsta într-un balaur înfiorător care doboară capete . Anul împrejur o să auziți expresii de genul :

”Nimeni nu va copia ”

”Cel care este prins copiind va fi dat afară de la examen și va avea șansa să suțină BAC-ul abia în anul următor ”

” Vor fi instalate camere de luat vederi ”

”Anul trecut a fost cum a fost , anul ăsta nu se știe ”

”Luați și învățați”

Vreți să știți ce se va întâmpla cu-adevărat ?

Nu vor fi camere de luat vederi . De ce ? Logic , statul nu are atâția bani pentru asta și chiar de-i va avea mai degrabă-i va băga în buzunar .

Cum a fost în anii trecuți așa va fi și anul ăsta .

De învățat trebuie , vreți nu vreți, dar trebuie .

De copiat ? Oricum o să copiați , important e să aveți bani .

Și dacă tot veni vorba de bani , o să cheltuiți muuult , foarte muuult , atât cât n-ați cheltuit în 11 ani de școală/liceu . Nu mai zic acuma pentru ce , o să vedeți și singuri . Dacă vrei să vezi diploma de BAC în mână , ai sau n-ai , trebuie să dai . Dacă o să ai datorii , nu vezi diploma .

Încă un sfat , vă rog eu mult , nu zubriți , pentru că pierdeți timpul în zadar . Nu vă goniți după note pentru că e degeaba . Toți vor la buget , de asta se gonesc după note . Nu are sens , locurile la buget se micșoreză pe an ce trece.  La contract cine vrea acela intră , nu vă uitați că locurile-s limitate la contract , dacă ești dispus să plătești – intri unde vrei . Și în afară de asta , cel care o să plătească profii pentru note gigantice , nu se va jena să aibă aceeași notă ca și tine , chiar dacă tu ai învățat până noaptea târziu .

Balul de absolvire . Părinții voștri o să-și pună mâinile în cap când o să numere câți bani au cheltuit . Pentru o seară . Nu zic , se merită , dar nu exagerat . Pentru ce să îmbraci tu o rochie cu pietre Swarowski , eu chiar nu înțeleg asta . Ori fel de fel de coafuri sârmoase și pompoase …

Nu vă speriați dacă o să dați BAC-ul în altă școală . Totul o să fie bine , dar o să coste mai mult . Chiar dacă n-o să vă cunoașteți cu colegii de BAC , nu-i nici o problemă .

Moldovenii sunt uniți la copiat 😉

http://www.youtube.com/watch?v=fcokoGjTpCQ

Advertisements