Tags

, ,

E ridicol să nu copii… E ridicol să nu copii atunci când ai de învățat o tonă de teorii tâmpite inventate de profi universitari care au scris manuale cu scopul de a se alege cu (încă) un grad științific și cu niște bănișori în plus …

Ok… nu vreau să condamn profesorii acuma . Nu asta am de gând! Ei nu-s vinovați… nu toți!

Eu nu sunt nici pentru copiat, nici împotriva ! Eu sunt pentru schimbarea sistemului. Eu sunt pentru eliminarea și împotriva umpluturii teoretice băgate pe gât pentru elevi și studenți !

Se zice că în școală trebuie să capeți o cultură generală vastă care să te ajute mai târziu în viață .

Cum naiba poate să te ajute reacțiile chimice de substituție și 3 ani de carbon hidrogenizat, dacă în timpul orelor n-ai avut ocazia să amesteci măcar apa (H2O) cu sarea (NaCl), și mai apoi să treci la tablă, să scrii reacția după ce-ai văzut-o cu ochii proprii ?

Cum naiba poți să faci literatură calitativă, dacă din toate bibliotecile din orașul tău există doar o singură carte pentru 300 de studenți (și nici aceea n-o poți lua acasă dacă n-ai viză de reședință în oraș) ?

Cum poți să devii un istoric bine pregătit, dacă 3 ani ai învățat despre piramidele egiptene și în ultimul an de studiu înveți despre al doilea război mondial … așa în treacăt ?

Cum poți să devii un economist calificat, dacă atunci când te duci să faci practica, ei te pun să le ștergi praful, pentru că nu vor să piardă timpul cu începători?

Cum poți să ai grijă de sănătatea ta și a celorlalți, dacă la orele de biologie înveți detaliat despre reproducerea și nutriția moluștelor  și artropodelor? E adevărat că înveți și despre corpi ciliari, adică organismul uman nu este ignorat, dar nu sunt lecții practice, ți se spune așa în treacăt ce trebuie să faci în caz de … , dar nu se organizează constant ore practice unde ai putea fi pus des în situații critice, să știi exact cum trebuie să oferi primul ajutor !

Repet încă o dată. Profesorii nu sunt vinovați, la câtă scriitură și muncă inutilă(spălatul ferestrelor,cabinetelor, reparația cabinetelor, colectarea  banilor, colectarea cu forța a banilor, organizarea diferitor festivități etc.)  sunt puși să facă… mă mai mir cum supraviețuiesc prin școlile noastre…

Văd că Ministerul Educației ”încearcă să facă ceva”, să nu zicem că stă degeaba, fac campanii…
Și mai ridicoli sunt cei care se fac că susțin această campanie, făcând mai apoi exact invers… E ABSURD de RIDICOL…

Advertisements