Tags

, ,

O carte care te învață multe…

Intriga de la început și loviturile verbale de K.O. ale Luciei, m-au făcut să o admir și să vreau să-i urmăresc gesturile, însă a ajuns să mă dezamăgească prin comportamentul ei ușuratic. Nu o pot înțelege, dar nici n-o pot condamna, deoarece consider că un bărbat trebuie să-ți pătrundă întâi în minte, în inimă și-apoi în corp.

  • Am învățat de la Lucia că nu trebuie să te privești prin ochii celorlalți. Atitudinea celor din jurul tău, nu este decât o oglindă a propriei tale opinii despre tine. Nu-i lăsa pe ceilalți să-ți arate cine ești tu, arată-le tu cum trebuie să te vadă!
  • Atunci când faci un lucru de care îți este silă, te poți elibera de el dacă alegi să-ți transporți spiritul și mintea în altă  parte.
  • Dar cel mai important, te învață cum trebuie să iubești. Greșeala cea mai mare pe care o facem atunci când iubim, este că aștepăm reciprocitatea sentimentului. Așeptăm să fim răsplătiți pentru grijă, pentru cuvintele frumoase,pentru fiecare gest și ajungem în cele din urmă să reproșăm cuiva sacrificiile noastre.

Dăruim dragoste pentru a primi dragoste și aici greșim cel mai mult.

Suntem nefericiți deoarece credem că noi trebuie să iubim, să avem dragostea. Pentru a fi salvați, trebuie să facem un lucru simplu, pe care însă îl socotim cel mai greu dintre toate: să dăm de la noi ceea ce dorim cel mai mult. Nu să avem, ci să dăm. Numai astfel putem învinge.

Advertisements