Tags

, ,

Eu așa de multe ori am auzit expresia asta de la mame iubitoare, familiste și fericite că tucma mi-a venit să… scriu despre ele.

Nu poate să existe fericire într-o familie în care femeia spune cu un rânjet pe față cât de emoționată a fost atunci când EL i-a spus că a știut dintodeauna că vrea ca EA să devină mama copiilor lui.

Și ea a plâns tucma, în loc să-i dea una peste față. Da, a plâns de bucurie. De bucurie că va deveni un aparat de făcut copii. Mai concret un recipient pentru copii. Un fel de incubator.

O femeie care se respectă nu va permite niciodată să fie numită în halul ăsta. Pentru că nu s-a născut să fie tratată ca un incubator. Pentru că un copil nu este doar al lui. Copilul l-ați făcut împreună. Și nu va fi niciodată doar al tău sau al lui.

Expresia asta ”mama copiilor mei” este una destul de tâmpită. Când spui asta, lași să se înțeleagă că femeia care te însoțește este lângă tine doar pentru ca să-ți îndeplinească ție un moft. Să fie mama copiilor tăi. Că așa vrei tu. Că tu ești bengosul bengoșilor. Și e o onoare pentru ea să facă asta.

Și poate că lucrurile nu stau chiar așa în familia voastră. Dar, cuvintele pe care le spuneți sunt prima și cea mai credibilă carte de vizită a voastră. Iubiți femeia și nu o catalogați. Și aveți grijă cum vă exprimați.

Advertisements