Nimănui nu-i plac babele. Pentru că-s babe și bârfesc fără încetare. Vrute și nevrute. Adevărate și neadevărate. Și dacă unei babe îi pot acorda o doză de toleranță din respect pentru vârstă, când vine vorba de gloata de comentatori, eu sunt mai neindulgentă. Diferența principală dintre o babă și comentatorul de azi o fac semințele de floarea soarelui. Comentatorul de azi stă pe facebook în fiecare zi și tastează întruna. De obicei e foarte frustrat și-și varsă toate complexele din copilărie pe această rețea de socializare. El face agenda zilei pe facebook. Comentatorul de azi e genul ăla de om care atunci când îl întâlnești se uită în dreapta și-n stânga, numai la tine nu, ca să nu te salute el primul. Că de, e atât de plin de sine că o să explodeze și o să te împroaște cu aroganța lui dacă îți acordă cumva puțină atenție. Se face că nu te-a văzut. Se face că nu te știe.  Asta chiar dacă ieri te-a înjurat într-un comentariu. Pe comentatorul de azi îl interesează tot ce face audiență. El are o părere și o strigă primul. Și nu oricum, neapărat cu caps lock-ul inclus.

Pe ei îi deranjează totul. Ca de exemplu, Paștele Blajinilor nu le place. Nu le plac paradele pomenilor. Dar se duc și participă la sărbătoarea asta și nu scot un cuvânt. Vezi Doamne e prea multă ipocrizie și prea puțină credință. O fi. Dar câți dintre ei au curajul să-i spună franc omului în față că ceea ce face nu e bine? Niciunul.

Nu le plac fustele scurte afișate în cimitir. Dar de holbat se holbează. La fel, niciunul nu va fi îndeajuns de curajos să se ducă la domnișoara în cauză și să-i spună că cimitirul nu e un loc potrivit pentru picioare dezgolite.

Nemulțumirea asta continuă va persista până în momentul când își vor pierde unul din părinți și vor înțelege cât de important este să te duci la mormântul părinților măcar o dată în an. Restul e neimportant. Atunci frustrările se vor opri și va apărea regretul. Regretul că în loc să prețuiești momentul, culegi like după like.

Advertisements